VSTV: Nastavlja se disciplinski postupak protiv Gordane Tadić

3
Radiosarajevo.ba
VSTV: Nastavlja se disciplinski postupak protiv Gordane Tadić
Foto: Radiosarajevo.ba / Gordana Tadić

U vezi disciplinskog postupka koji se vodi protiv glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić, Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) želi infomisati javnost da je Vijeće u utorak, 17.8.2021. godine, odlučivalo o zahtjevu za izuzeće predsjednika VSTV-a BiH Halila Lagumdžije

Donesena je odluka kojom se zahtjev odbija, čime su stečeni uslovi da predsjednik donese odluke o ostalim zahtjevima za izuzeće upućenim VSTV-u BiH.

Predsjednik VSTV-a BiH je odbio zahtjeve za izuzeće članova Drugostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH Mahmuta Švrake i Mustafe Šabića.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Zahtjeve za izuzeće potpredsjednicâ VSTV-a BiH Sanele Gorušanović-Butigan i Biljane Simeunović, koje je podnio punomoćnik glavne tužiteljice Tužilaštva BiH advokat Vlado Adamović, predsjednik VSTV-a BiH je odbacio, dok je zahtjev za izuzeće koji je podnijela sama potpredsjednica VSTV-a BiH Biljana Simeunović predsjednik uvažio.

Time su stečeni uslovi da Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH nastavi rad i donese drugostepenu odluku u disciplinskom postupku protiv glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije