Vrijeme do kraja sedmice: Šta nas očekuje za vikend?

Radiosarajevo.ba
Vrijeme do kraja sedmice: Šta nas očekuje za vikend?
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne bit će sunčano uz umjerenu oblačnost, a poslijepodne bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Posavini i na jugu Hercegovini bit će uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 23 do 29 stepeni.

U BiH u petak,10. juna, bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prema kraju dana doći će do prestanka padavina i razvedravanje. Jutarnje temperature od 9 do 13, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 20 do 25, na jugu od 23 do 27 stepeni.

U BiH u subotu, 11. juna, bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne doći će do porasta naoblake u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne što može može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 9 do 13, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 24 do 29 stepeni.

U BiH u nedjelju, 12. juna, bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 22 do 26, na jugu do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije