Vremenska prognoza do petka: Za dio BiH izdat narandžasti meteoalarm

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza do petka: Za dio BiH izdat narandžasti meteoalarm
/ Foto: Anadolija
Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni prolazni lokalni pljuskovi i grmljavina u ranim jutarnjim satima.

Veći dio dana u Bosni će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak pljuskovi i grmljavina su mogući u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U noći na četvrtak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19°C, na jugu od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 39°C. 

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 18°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 33°C.

Također, za šire područje mostarske regije danas je izdat i narandžasti meteoalarm, koji podrazumijeva potencijalno opasno vrijeme, zbog izrazito visokih temperatura. Stoga se građani pozivaju da s velikim oprezom obavljaju svoje aktivnosti tokom dana. 

U četvrtak, 13. jula u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni prije podne se predviđa pretežno oblačno vrijeme, prolazno sa slabom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Bosni razvedravanje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu do 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C, na jugu do 31 do 34°C.

U petak, 14. jula Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije