Vremenska klackalica za početak sedmice - malo sunca, malo kiše: Evo kakvo nas vrijeme čeka u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Vremenska klackalica za početak sedmice - malo sunca, malo kiše: Evo kakvo nas vrijeme čeka u BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vremenska prognoza / Ilustracija

U centralnim i istočnim područjima u ponedjeljak ujutro, 25. marta, bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Drvar, Ivan Sedlo, Livno i Sokolac -2, Bihać i Sanski Most 0, Banja Luka, Bugojno, Prijedor, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 1, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Sarajevo 2, Zenica 3, Trebinje 6, Mostar i Neum 8 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini preovladavaće malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle ili niskih oblaka. Sredinom dana i poslije podne lokalno može pasti malo kiše ili kratkotrajan pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

U Sarajevu, nešto više oblačnosti se očekuje u jutarnjim satima. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Sa postepenom stabilizacijom i uz povoljniju biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji, zbog nižih temperatura. U ostatku dana umjereno zatopljenje i posvuda ugodnije. U dijelu centralne i istočne Bosne, moguće je nešto duže zadržavanje naoblake i slabije padavine prije podne, potom i ovdje uz ljepšu opštu sliku.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

ZA 26. 3. 2024 (utorak), u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa jugozapada koje će uvjetovati slabu kišu. Padavine su češće na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

Meteorolozi u Bosni i Hercegovini upozoravaju na jače nevrijeme. Pripremite se, stiže snijeg

Meteorolozi u Bosni i Hercegovini upozoravaju na jače nevrijeme. Pripremite se, stiže snijeg

ZA 27. 3. 2024 (srijeda), u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Tokom noći na četvrtak kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepeni. 

ZA 28. 3. 2024 (četvrtak), padavine u jutarnjim satima, koje će se pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. Nakon čega se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije