Meteorolozi objavili prognozu do petka: "Sunčane dane brzo bi prekidale povremene fronte uz kišu"

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do petka: "Sunčane dane brzo bi prekidale povremene fronte uz kišu"
Foto: Bhmeteo.ba / Prognoza za naredne dane

Nakon kratkotrajnog zahlađenja, od utorka 26. marta nas očekuje izražena južina. Osjetno zatopljenje, povremeno jak do lokalno olujan jugo a prema kraju marta i u prvim danima aprila ljetne temperature vazduha, najavili su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

"Bez dugotrajne stabilizacije vremena. Sunčane dane brzo bi prekidale povremene fronte uz kišu, pljuskove a obzirom na visoke temperature i lokalno grmljavinska nevremena.

Noć na ponedjeljak i ponedjeljak - hladna fronta nas polako napušta. Padavine su u većini krajeva prestale uz djelimično razvedravanje. Ostala je još Hercegovina i istočni dio Bosne gdje se stabilizacija vremena očekuje u narednim satima. Noć pred nama djelimično vedra i prohladna, samo još rijetko uz zaostali pljusak kiše, snijega", naveli su.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Do jutarnjih sati lokalno moguć slab mraz, ponajviše u zapadnom dijelu Bosne. Jutarnje temperature sutra od -2 do 5°C. U planinskim krajevima nešto hladnije.

"Tokom dana pretežno sunčano i ugodnije uz temperature između 11 i 15°C. U utorak sa jugozapada postepeno naoblačenje uz kišu i pljuskove koji će najprije zahvatiti Hercegovinu i zapad Bosne. Kasnije u toku dana lokalno kisa i u ostatku zemlje. Temperature u porastu a jugo u postepenom jačanju.

Srijeda i noć na četvrtak nam donose dinamične odlike vremena. Umjeren do jak jugo uz lokalno olujne udare i promjenivu naoblaku. U noći na četvrtak zahvatit će nas nova fronta sa zapada donoseći prolazno kišu i pljuskove sa grmljavinom širom zemlje. Tokom četvrtka vrijeme bi se postepeno stabilizovalo. Od petka više sunčanog vremena i svakim danom sve toplije sa temperaturama preko 25°C, a lokalno i do 30°C", naveli su iz BHMeteo.

Nakon kratkotrajnog zahlađenja, od utorka(26.03.) nas očekuje izražena južina. Osjetno zatopljenje, povremeno jak do...

Posted by BHMETEO.ba on Sunday, March 24, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije