Vranić za Radiosarajevo.ba: Besplatni PCR i smještaj roditeljima djevojčice iz Kaknja

L.S.
Vranić za Radiosarajevo.ba: Besplatni PCR i smještaj roditeljima djevojčice iz Kaknja
FOTO: Screenshot / Haris Vranić na Skupštini KS

Amila i Muris Gadžur, roditelji djevojčice Džene iz Kaknja koja je u toku rutinske oftalmološke operacije u privatnoj ordinaciji pala u komu, od 8. novembra preživljavaju najteže dane

Osim što svaki sat žive u neizvjesnosti, svaki dan ovi roditelji dolaze iz Kaknja u Sarajevo i plaćaju PCR test kako bi mogli posjetiti dijete u Intenzivnoj jedinici Pedijatrijske klinike KCUS. 

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić za portal Radiosarajevo.ba kazao je kako je dogovoreno besplatno testiranje za roditelje

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Dogovorio sam besplatno testiranje za roditelje djevojčice iz Kaknja. Ako ima potrebe ministarstvo će im platiti i smještaj", kazao je Vranić za Radiosarajevo.ba. 

Podsjećamo, roditelji dvoipogodišnje Džene, Muris i Amila Gadžun, ispričali su kako je njihova kćerka, tokom rutinskog zahvata u privatnoj klinici, pala u komu.

Inače, zahvat se radio u privatnoj ordinaciji "Halimić", a doktor Benjamin Bejtović je iznajmio prostor za operaciju.

U izjavi za Radiosarajevo.ba prethodno je ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Haris Vranić, potvrdio je da su pokrenute opsežne aktivnosti.

Nakon Tužilaštva Kantona Sarajevo, u slučaj djevojčice iz Kaknja uključila se i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije