! / Vranić za Radiosarajevo.ba: Besplatni PCR i smještaj roditeljima djevojčice iz Kaknja

12. 11. 2021. u 21:48:00 L.S.

Shares: 0

Amila i Muris Gadžur, roditelji djevojčice Džene iz Kaknja koja je u toku rutinske oftalmološke operacije u privatnoj ordinaciji pala u komu, od 8. novembra preživljavaju najteže dane

Osim što svaki sat žive u neizvjesnosti, svaki dan ovi roditelji dolaze iz Kaknja u Sarajevo i plaćaju PCR test kako bi mogli posjetiti dijete u Intenzivnoj jedinici Pedijatrijske klinike KCUS. 

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić za portal Radiosarajevo.ba kazao je kako je dogovoreno besplatno testiranje za roditelje

"Dogovorio sam besplatno testiranje za roditelje djevojčice iz Kaknja. Ako ima potrebe ministarstvo će im platiti i smještaj", kazao je Vranić za Radiosarajevo.ba. 

Podsjećamo, roditelji dvoipogodišnje Džene, Muris i Amila Gadžun, ispričali su kako je njihova kćerka, tokom rutinskog zahvata u privatnoj klinici, pala u komu.

Inače, zahvat se radio u privatnoj ordinaciji "Halimić", a doktor Benjamin Bejtović je iznajmio prostor za operaciju.

U izjavi za Radiosarajevo.ba prethodno je ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Haris Vranić, potvrdio je da su pokrenute opsežne aktivnosti.

Nakon Tužilaštva Kantona Sarajevo, u slučaj djevojčice iz Kaknja uključila se i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA