Vranić: Provjerit će se licence ljekara koji su operirali djevojčicu Dženu

Radiosarajevo.ba
Vranić: Provjerit će se licence ljekara koji su operirali djevojčicu Dženu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Haris Vranić

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušla je jutros u prostorije privatne poliklinike "Bejtović" u okviru istrage slučaja trogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Podsjetimo, roditelji dvoipogopdišnje Džene, Muris i Amila Gadžun, ispričali su kako je njihova kćerka, tokom rutinskog zahvata u privatnoj klinici, pala u komu.

Inače, zahvat se radio u privatnoj ordinaciji "Halimić", a doktor Benjamin Bejtović je iznajmio prostor za operaciju.

Poznata imena dobitnika automobila Opel Mokka i Opel Crossland u nagradnoj igri Konzuma i Mercatora

Poznata imena dobitnika automobila Opel Mokka i Opel Crossland u nagradnoj igri Konzuma i Mercatora

U izjavi za Radiosarajevo.ba ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Haris Vranić, potvrdio je da su pokrenute opsežne aktivnosti.

"Ministarstvo zdravlja KS je odmah reagiralo, uključili smo inspekciju. Također je upućen upit Ljekarskoj komori da dostavi licence za rad ljekara koji su učestvovali u operativnom zahvatu", kazao je za Radiosarajevo.ba ministar Vranić.

Ministar Vranić je ranije, također, potvrdio da je upoznat sa ovim slučajem, te da je zatražio angažman inspektora.

"Upoznat sam sa ovim slučajem, razgovarao sam sa direktoricom KCUS-a koja mi je objasnila u kakvom je stanju dijete dovezeno i kako je sad. Ja sam poslao inspekciju u ovu privatnu kliniku da se utvrdi da li su registrovani, oni nisu smjeli raditi operacioni zahvat, sve i da imaju sve regularno, smiju samo manji zahvat pod lokalnom anestezijom", pojasnio je Vranić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije