Roditelji prodavali auto da bi djevojčicu poslali na kobnu operaciju

Radiosarajevo.ba
Roditelji prodavali auto da bi djevojčicu poslali na kobnu operaciju
PrtScr / Oglas za prodaju automobila

Ispovijest roditelja dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja koja je u komi dovezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) potresla je Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, direktorica Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Sebija Izetbegović, potvrdila je još u ponedjeljak, 8. novembra, za portal Radiosarajevo.ba da je na Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu dovezeno je dijete u kritičnom stanju.

Portal Kakanj.info danas je objavio je snimak razgovora sa roditeljima djevojčice Murisom i Amilom, koja je tokom rutinskog zahvata u privatnoj klinici pala u komu.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Naime, radi se o djevojčici Dženi (3) iz porodice Gadžun iz Gornjih Lučana kod Kaknja.

Kako kažu roditelji, malena Džena se nakon operacije, koja je izvršena u privatnoj klinici, nalazi u veoma teškom stanju opasnom po život.

Roditelji su se na zahvat u privatnoj klinici odlučili na sugestiju doktorice.

"Imala je spušten kapak, zbog ranije operacije, ali plastiku koja se ugrađuje u kapak njeno tijelo nije baš prihvatilo. Djevojčica je još u komi, na aparatima, dok su nalazi rekli da su joj moždane ćelije potpuno izgorjele, da je u životu drže još samo aparati dok joj srce kuca.

Prema sumnjama djevojčicu su vjerovatno uništili anestezijom koju joj nisu smjeli dati", kažu, između ostalog, za portal Kakanjinfo.com, Muris i Amila roditelji male Džene.

U međuvremenu otkrivaju se potresni detalji. Ono što posebno boli jeste činjenica da su roditelji male Džene bili prinuđeni da početkom prošlog mjeseca oglase prodaju porodičnog automobila kako bi osigurali operaciju za dijete...

"Prodajem auto, registracija istekla, ima sitnih ulaganja u limariju. Motor u odličnom stanju. Prodaja zbog operacije djevojčice...", napisala je 11. oktobra majka djevojčice na jednog od internet oglasnika.

Spoznaja da će to biti kobna operacija za njihovo dijete naprosto para srca...

Nadležni tužitelj je izvršio uviđaj, a okolnosti ovog događaja se utvrđuju.

Naše misli su večeras uz porodicu Gadžun, uz nadu da će drama kojoj svjedočimo imati sretan završetak i da će hrabra mala Džena izboriti najvažniju pobjedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije