Slučaj djevojčice iz Kaknja: Kantonalna inspekcija ušla u privatnu kliniku

Radiosarajevo.ba
Slučaj djevojčice iz Kaknja: Kantonalna inspekcija ušla u privatnu kliniku
Printscreen / Muris i Amila roditelji male Džene

Nakon Tužilaštva Kantona Sarajevo, u slučaj djevojčice iz Kaknja uključila se i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

Podsjetimo, roditelji djevojčice dvoipogodišnje Džene, Muris i Amila Gadžun, su ispričali kako je njihova kćerka, tokom rutinskog zahvata u privatnoj klinici, pala u komu.

Dovezena je nakon toga u Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu, a nalazi se u jako teškom stanju.

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

Kako je portalu Radiosarajevo.ba službeo potvređno, inspekcija je ušla u privatnu kliniku u kojoj je djevojčica operisana, a uskoro se očekuje više zvaničnih informacija.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić jučer je za Radiosarajevo.ba najavio da će inspektori biti poslani na teren.

"Upoznat sam sa ovim slučajem, razgovarao sam sa direktoricom KCUS-a koja mi je objasnila u kakvom je stanju dijete dovezeno i kako je sad. Ja sam poslao inspekciju u ovu privatnu kliniku da se utvrdi da li su registrovani, oni nisu smjeli raditi operacioni zahvat, sve i da imaju sve regularno, smiju samo manji zahvat pod lokalnom anestezijom", pojasnio je Vranić za portal Radiosarajevo.ba.

Nove informacije  / Ministar Vranić o slučaju djevojčice iz Kaknja: Poslao sam inspekciju...

Zahvat se radio u privatnoj ordinaciji "Halimić", a doktor Benjamin Bejtović, koji je iznajmio prostor za operaciju podijelio je svoju stranu priče.

"Ja sam došao na kraju kada je i Hitna pomoć stigla. Tužilac je bio na mjestu događaja zajedno sa krim tehnikom i izuzeo sve što je potrebno. Bilo je njih devetero. Na zahtjev doktora Suada Rožajca, izuzeli su sve, čak i smeće koje je bilo. Zna se šta se u takvim slučajevima radi. Danas je došao i nalog za izuzimanje četverosatnog videonadzora, to sve ide tim tokom. Tužilac je čekao i anesteziologa i operatera da daju izjavu”, pojasnio je Bejtović za N1.

Azra Bavčić iz Kantonalnog tužilaštva KS jučer je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila da se istražuje ovaj slučaj.

"Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj obavio uviđaj, poduzimaju radnje i vrše provjere s ciljem utvrđivanja svih okolnosti tog događaja", kazala je Bavčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije