Otkriveni detalji o slučaju djevojčice iz Kaknja: Operacija rađena u iznajmljenoj sali

Radiosarajevo.ba
Otkriveni detalji o slučaju djevojčice iz Kaknja: Operacija rađena u iznajmljenoj sali
Print Screen / Roditelji djevojčice

Djevojčica iz Kaknja koja je operisana u privatnoj oftalmološkoj ordinaciji u Sarajevu te hitno prebačena na KCUS "krajnje je kritično".

Na drugoj lokaciji na kojoj je zapravo registrovana ordinacija Dr.Halimić koja ordinira u Sarajevu iz N1 nisu uspjeli dobiti odgovor. Ni dr. Jasminu Halimić, ni dr. Ninu Jovanović, koje su operisali djevojčicu iz Kaknja koja je završila u komi, piše N1

Kako je već za N1 potvrdio doktor Benjamin Bejtović, njih dvije su radile operaciju, a anesteziolog je bio dr. Suad Rožajac.

Konaković: Sa tugom i bolom sjećamo se žrtava, i dalje ima onih koji takve zločine veličaju i slave

Konaković: Sa tugom i bolom sjećamo se žrtava, i dalje ima onih koji takve zločine veličaju i slave

Podsjetimo, operacija je rađena u iznajmljenoj sali i anesteziolog je bio također bio “iznajmljen” u iznajmljenom prostoru ordinacije Bejtović.

Pozivom na broj anesteziloga Suada Rožajca, javila nam se osoba iz Poliklinike Sara – Vita, koja je upitala da li nam doktor treba da nas “uspava”?

Iako je prethodno za N1 rečeno, doktor Rožajac ima svoju “registrovanu ordinaciju” u iznajmljenom prostoru, gdje je obavljana kobna operacija djevojčice koja je trenutno u komi i kritičnom stanju .

Da li se, zapravo, anesteziolog “iznajmljuje” i naručuje, kao i svi ljekari koji obavljaju privatnu djelatnost?

"Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj obavio uviđaj, poduzimaju radnje i vrše provjere s ciljem utvrđivanja svih okolnosti tog događaja", kazala je za Azra Bavčić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo resorni ministar Haris Vranić je za portal Radiosarajevo.ba komentirao ovaj slučaj.

"Cijeli slučaj je zabrinjavajući, moramo naći načina da oni koji nemaju dozvolu za rad, da ne mogu raditi. Izvještaj se očekuje u toku sutrašnjeg dana. Mislim da je ovo primjer da se mora uvesti red u čitav zdravstveni sistem i ministarstvo neće odustati od pojačanih kontrola i tražit ćemo da se zakonski uobliči veći obim kazni za nezakonit rad svih ustanova, bilo javnih ili privatnih", zaključio je Vranić za Radiosarajevo.ba.

Podcrtao je da će biti održan sastanak Etičkog komiteta ljekarske komore KS na kojem će se razgovarati o ovom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije