... / Vojin Mijatović: SIPA treba uhapsiti i Radovana Viškovića

29. 05. 2020. u 19:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 319

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, zatražio je od Tužilaštva Republike Srpske i Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) hapšenje Radovana Viškovića i sve ostale uključene u proces sporne nabavke po osnovu ranije podnesene krivične prijave.

Podsjećamo, GO SDP BiH Banja Luka je ovu krivičnu prijavu podnio još 29. aprila 2020. godine.

„Tražim javno od Tužilaštva RS i Državne agencije za istrage i zaštitu da na osnovu podnesene  krivične prijave za nezakonitu nabavku mobilne bolnice pristupe svim istražnim radnjama i odmah liše slobode Predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića kao i v.d. direktora Instituta Javnog zdravstva Republike Srpske Branislava Zeljkovića, kao i sve ostale koji su uključeni u spornu nabavku.

Potpuno je jasno da su današnjom odlukom o raskidu ugovora za nabavku predmetne bolnice sami akteri potvrdili krivično delo, te postoje svi uslovi za privođenje istih. Očekujemo, stoga, promptnu reakciju Državne agencije za istrage i zaštitu“, naveo je Mijatović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA