Vojin Mijatović: "SIPA hapsi osumnjičene za ratne zločine, u Sarajevu tišina..."

4
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: "SIPA hapsi osumnjičene za ratne zločine, u Sarajevu tišina..."
Foto: Privatni album / Vojin Mijatović

Nakon jučeršanjeg hapšenja osumnjičenih za ratne zločine u Kantonu Sarajevu, oglasio se Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH.

Objavu Mijatovića prenosimo u cijelosti:

"Jučer je SIPA u Sarajevu uhapsila pet pripadnika 4. motorizovane brigade Armije RBiH, zbog sumnje da su počinili ratne zločine nad srpskim civilima u Sarajevu.

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Naravno niko nije kriv dok se ne dokaže, ali sam očekivao da će neko iz Sarajeva, pa makar iz SDP-a BiH reagovati na ovo.

Ja ću i dalje stajati na strani institucija BiH koje procesuiraju ratne zločine kojih je nažalost bilo na sve tri strane.

Prvi sam koji reaguje na sve što se tiče ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima i Hrvatima jer smatram to civilizacijskim činom i mojom ljudskom obavezom, ali očekujem da barem SDP BiH kao najveća i jedina multietnička stranka, kako imamo običaj da se pohvalimo, ima više hrabrosti i osudi ratne zločine pripadnika Armije BiH počinjene nad Srbima!

Nevine žrtve zaslužuju barem to, i ne smijemo zbog eventualnog gubitka političkih poena skrivati se od istine", napisao je Vojin Mijatović.

Podsjetimo, među uhapšenima u akciji SIPA-e za ratne zločine u ilidžanskim naseljima su pripadnici 4. Viteške motorizovane brigade.

Advokatica Sabina Mehić, koja je inače pravni zastupnik još uvijek nije dobila poziv Tužilaštva BiH, a iz medija saznaje imena uhapšenih: Vahida Alađuza, Senada Gadže, Nezira Agana, Muje Vatreša i Sulje Hebiba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije