Vojin Mijatović poručio Dodiku: RS je dio BiH, a ne tvoja ćaćevina!

3
S.G.
Vojin Mijatović poručio Dodiku: RS je dio BiH, a ne tvoja ćaćevina!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mijatović i Dodik

Ovih dana učestali su napadi i opstrukcije Milorada Dodika prema državi koju predstavlja.

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine najavio je posebnu sjednicu NSRS koja se tiče prijenosa nadležnosti sa državnog na entitetski nivo, a to uključuje i povlačenje RS-a iz UIO BiH.

Budući da je Milorad Dodik predvodnik svih tih najava, njemu se putem Facebooka obratio Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a upozorivši ga na moguće posljedice.

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Napisao je sljedeće:

"MMF JE TRAŽIO HITNU SJEDNICU FISKALNOG SAVJETA BIH, ZBOG DODIKOVIH NAJAVA O POVLAČENJU RS IZ UIO BIH!

Više je nego očigledno da se Milorad Dodik preigrao i da nije svjestan da je RS jedan od dva entiteta u okviru države Bosne i Hercegovine, a ne njegova ćaćevina!

Takođe Milorad Dodik očigledno nije svjestan da postoje i međunarodne obaveze i međunarodno pravo, te da aranžman sa MMF-om nije još jedan namješteni tender za njegove režimske firme.

Tegeltija inača najgori predsedavajući Savjeta Ministara u historiji BiH je zakazao u panici sjednicu Fiskalnog Savjeta za petak 10.12.2021. jer je MMF jasan, vratite dugove, a zna Tegeltija da u budžetu RS-a nema ni za redovno finansiranje.

Pozdravljam ovakvu odluku MMF-a, a nadam se da su i oni naučili lekciju da se pregovara sa institucijama BiH, a ne etnonacionalnim vođama kartela po kafanama.

Napomene radi Dodiku i režimu da će se slična situacija desiti i ukoliko krenu sa povlačenjem iz Oružanih snaga BiH, samo se tada priča sa NATO savezom, ali oni ne šalju pisma kao MMF, već nesto drugo!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije