Vojin Mijatović: "Ovaj put neću biti kandidat na izborima"

4
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: "Ovaj put neću biti kandidat na izborima"
Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

"Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je preliminarne liste za lokalne izbore u BiH. Ovaj put, nakon tri izborna ciklusa neću biti kandidat na izborima."

Napisao je ovo na društvenim mrežama Vojin Mijatović, zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta (SDP).

Kako je naglasio, "vrijeme je za malu pauzu": "Da priliku dobiju neki novi ljudi."

Na Kosovu uhapšena petorica Srba: Terete se za najgore ratne zločine

Na Kosovu uhapšena petorica Srba: Terete se za najgore ratne zločine

"Naravno, u punom kapacitetu kada krene kampanja bit ću uz svoju matičnu organizaciju SDP BiH Banja Luka, koja ima veliki zadatak povratak u gradske skupštinske klupe nakon više od 20 godina. Nažalost već je vidljivo da će kampanja biti kao i svaka do sada, obojena nacionalističkim bojama sa svih strana, a da će pitanja lokalnih zajednica biti u drugom planu."

Iako možda tako i ne izgleda, poručio je Mijatović, "ovi izbori su veoma bitni, nakon ovih izbora ide rasplet u mnogim strankama i partijama". "Promiješat će se karte ozbiljno na BiH političkoj sceni nalon oktobra. Svim kandidatima u svim strankama sretno na izborima, neka građani izaberu svoje predstavnike", zaključio je.

Inače, lokalni izbori u Bosni i Hercegovini će se održati 6. oktobra 2024. godine. Na izborima ćemo birati načelnike općina i gradonačelnike pojedinih gradova, kao i općinska i gradska vijeća, a imena svih kandidata možete provjeriti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije