Pročitajte imena svih kandidata na izborima: CIK BiH objavio preliminarne liste

1
Radiosarajevo.ba
Pročitajte imena svih kandidata na izborima: CIK BiH objavio preliminarne liste
Foto: Fena / Ilustracija

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BIH) danas, 2. augusta, objavila je preliminarni pregled ovjerenih kandidatskih listi za Lokalne izbore 2024. godine.

Podsjećamo da je CIK ranije ovjerio 296 političkih subjekata za izbore, od čega je 110 političkih partija, 58 koalicija, 76 nezavisnih kandidata, 43 nezavisna kandidata predstavnika nacionalnih manjina i devet listi nezavisnih kandidata. 

Također su sredinom jula ovjerili 1831 kandidatsku listu, a za 68 kandidatskih listi koje su imale nedostatke ili nepravilnosti, obavijestila političke subjekte da otklone iste u roku od pet dana.

Poznati rezultati obdukcije: Ovo je uzrok smrti novorođenčeta čije je tijelo nađeno u kontejneru

Poznati rezultati obdukcije: Ovo je uzrok smrti novorođenčeta čije je tijelo nađeno u kontejneru

Pregled kandidatskih listi možete obaviti na OVOM LINKU.

"Ukoliko se primjete bilo kakve nepravilnosti na kandidatskim listama potrebno je informirati Centralnu izbornu komisiju BiH na mail politicki.subjekti@izbori.ba. Napominjemo da je rok za objavu ovjerenih kandidatskih listi u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja do 22. augusta 2024. godine", naglasili su iz CIK-a danas.

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini će se održati 6. oktobra 2024. godine. Na izborima ćemo birati načelnike općina i gradonačelnike pojedinih gradova, kao i općinska i gradska vijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije