Vojin Mijatović: Građanski protesti do pronalaska ubica Davida i Dženana

3
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: Građanski protesti do pronalaska ubica Davida i Dženana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović ispred Vječne vatre u Sarajevu

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se putem Facebooka te je najavio proteste dok se ne pronađu ubice Dženana Memića i Davora Dragičevića.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Želim javno da uputim kritiku i sebi i svima iz opozicije koji bitišemo u političkom zivotu, a koji samo posmatramo sta se dešava u pravosudnom sistemu Bosne i Hercegovine!

Porodice Dragičević i Memić su više uradile od svih nas na raskrinkavanju političko-pravosudne mafije u našoj zemlji!

Posebno želim javno da izrazim poštovanje prema gospodinu Ifetu Faragetu na svemu sto radi. Dajte Ifetu Faragetu Tužilastvo BiH pa bi videli kako se puni novi državni zatvor, a prazne kabineti ministara, direktora i skupštinske sale.

Naša obaveza kao opozicije je bila da davno izvedemo građane BiH pred institucije da se pronađu ubice Davida i Dženana, jer sutra se to moze desiti drugoj deci!

Na prvoj sednici predsedništva SDP BiH tražiću jasan zaključak i odluku da krenemo sa organizacijom građanskih protesta sve do pronalaska ubica Davida i Dzenana!

To je naša obaveza, davno smo to trebali uraditi!

Veliki respekt svim ljudima koji su svo vreme uz porodice Memić i Dragičević!!!", napisao je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije