! / Davor Dragičević o Tužilaštvu BiH i Gordani Tadić: Nadam se da će imati hrabrosti

22. 02. 2021. u 20:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1185

Radi se o malom, ali značajnom koraku za rješenje ubistva mog sina. 

Poručio je to u liveu na Facebooku večeras Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, nakon što je danas saopćeno da je Tužilaštvo BiH Bosne i Hercegovine zatražilo je dostavljanje predmeta koji se odnose na Davida Dragičevića.

Zahtjev je, podsjetimo, upućen prema Okružnom tužilaštvu Banja Luka i Specijalnom tužilaštvu RS. Nakon dostavljanja i analize predmeta, Tužilaštvo BiH će donijeti odluku o daljim koracima i aktivnostima.

"Sa dokazima koje posjedujem ja, grupa Pravda za Davida i advokat Ifet Feraget, nedvosmisleno je da su MUP RS na čelu sa Draganom Lukačem, Okružno tužilaštvo Banja Luka na čelu sa Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom i mnogi iz vlasti entiteta sudjelovali u organizovanopm ubistvu mog sina Davida", kazao je Dragičević. 

Podsjetio je da se čeka Ustavnog suda BiH, po apelciji advokata Ferageta. 

"Nadam se da će Ustavni sud uskoro donijeti odluku i to će biti jedan od važnijih dokumenata za rad Tužilaštva BiH", rekao je Dragičević. 

Zahvalio je Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić. 

"Nadam se da će imati hrabrosti, smjeslosti i upornosti da oba ova slučaja ubistva Davida Dženana privedu do samog kraja i da se ubice i zločinci nađu gdje im je mjesto", kazao je, između ostalog Dragičević. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)