Vojin Mijatović: Ako ovo prođe, dolazim s narodom ispred Parlamenta

15
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: Ako ovo prođe, dolazim s narodom ispred Parlamenta
Foto: Facebook / Vojin Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, danas je ponovo komentirao pregovore o izmjenama izbornog zakona u našoj zemlji, a poslao je i konkretnu poruku šta će učiniti bude li usvojen tzv. "nusmki dogovor.

Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

"AKO SE USUDITE, DOLAZIM SA NARODOM PRED PARLAMENT BIH MORAĆETE DA ME HAPSITE!!!

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Ova farsa oko izbornog zakona koja traje mesecima je sve, samo nije slučajna, te predstavlja planski i dobro osmišljeni projekat.

Projekat ide u fazama, svaku od tih faza prati novi stepen prijetnji i nova grupa onih koji nemaju problem da Bosna i Hercegovina postane plemenska zajednica srpskog, bošnjačkog i hrvatskog plemena.

Faktor prijetnji i faktor umaranja javnosti su glavne karalteristike pristupa koji se koristi.

Ima onih koji ne vide šumu od drveta i pitaju što spašavamo Željka Komšića i njegov mandat?

Zarad shvatanja situacije, moram pojasniti da je ovo sve što se dešava spašavanje građanske, multietničke i multikonfesionalne BiH.

Da budem konkretan ukoliko prođe ovaj pokušaj multietničke i građanske stranke mogu se slobodno zatvoriti i nemaju razloga da izlaze na izbore.

Ukoliko ovo prođe kraj je građanske BiH, i postojaće samo srpske, bošnjačke i hrvatske stranke i glasovi, što će voditi ka konačnom raspadu države.

Da budem do kraja precizan ako ovo prođe moraćemo formirati srpski SDP, bošnjački SDP i hrvatski SDP, za SDP BiH neće biti ni smisla ni mjesta.

Da zaključim, ukoliko se Neumski pregovarači dogovore i sav cirkus krene u parlamentarnu proceduru, sa svojim najboljim ljudima krećem ispred Parlamenta BiH pozvaću narod na nasilne proteste makar bio i ostao sam i makar završio u zatvoru, bez obzira da li ću imati podršku SDP BiH ili neću."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije