Mijatović: Nastavlja se Neumska ofanziva na građansku BiH

16
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Nastavlja se Neumska ofanziva na građansku BiH
Facebook / Vojin Mijatović

Krajem januara ove godine u Neumu su održani pregovori o izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini između političkih lidera parlamentarnih stranaka u Federaciji BiH i posrednika iz međunarodne zajednice. Ta runda pregovora završila je bez pomaka.

Potpredsjednik SDP-a, stranke koja se povukla iz pregovora, Vojin Mijatović se na Facebooku oglasio te istakao da se sljedeći četvrtak nastavljaju pregovori u Neumu.

"Od kredibilnih diplomatskih izvora dobio sam informaciju da se sljedeći četvrtak nastavlja Neumska ofanziva na građansku BiH", napisao je Mijatović.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Dalje je naveo da će na pregovore doći predstavnica Europske unije Angelina Eichhorst.

"Kako saznajem u prisustvu gospođe Einhorst će se sastati predstavnici srpskih, bošnjačkih i hrvatskih plemena koji se trebaju dogovoriti kako da konačno ubiju građansku BiH.

Prema istom izvoru prvi u Hrvata je malo aterirao pa je pristao da u okviru elektorskog sistema ne idu dvije liste nego jedna, a da je prvi u Bošnjaka pristao na to", piše Mijatović misleći na Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Pomenuo je i Milorada Dodika.

"Također isti izvor tvrdi da je prvi u Srba spremio svoje prijedloge kojima je iskasapio paket integriteta izbornog procesa, te će predložiti da se uvedu još tri člana CIK BiH koji bi se birali u Domu naroda.

Da zaključimo Neumska ofanziva se nastavlja, meta je ista građanska BiH. Idemo dalje, vrijeme je za drugo poluvrijeme!", zaključio je Mijatović u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije