Mijatović čestitao Komšiću i poručio Briselu: Nemojte nas više zamajavati

8
Radiosarajevo.ba
Mijatović čestitao Komšiću i poručio Briselu: Nemojte nas više zamajavati
Foto: Vojin Mijatović/Facebook / Pružio je podršku Komšiću

Član i trenutno predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, jučer je zvanično predao zahtjev za kandidatski status za BiH u EU.

Tim povodom putem svog Facebooka oglasio se Vojin Mijatović.

Potpredsjednik SDP-a imao je poruku za nadležne u Briselu te ih upozorio na drugog člana bh. Predsjedništva koji dolazi iz entiteta RS, Milorada Dodika.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"HALO BRISEL, ČUJEMO LI SE!

Željko Komšić predsjedavajući Predsjedništva BiH je juče uputio pismo evropskoj administraciji kojim formlano traži prijem BiH u Evropsku Uniju.

Potez koji je bio neophodan i prijeko potreban u ovom trenutku.

Bosna i Hercegovina bez dileme nije spremna za ulazak u Uniju, ali nije u ništa gorem stanju nego Rumunija i Bugarska u momentu kada su primljene u članstvo.

Dakle bez dileme prijem u članstvo je prevashodno političko pitanje pa onda sve ostalo.

Evropa mora da se odluči želi li Zapadni Balkan u svom sastavu ili ne, želi li ujedinjenu Evropu ili samo klub odabranih.

Željku Komšiću želim čestitati na ovom potezu, a Briselu želim poručiti da se sa Miloradom Dodikom nema šta pregovarati, on je diktator koji vodi jedan režim, ukoliko sa njim pregovarate onda pregovore otvorite i sa Vladimirom Putinom tu nema razlike.

Ovo je momenat koji se neće ponoviti, isključivo je stvar političke odluke Brisela i nemojte nas više zamajavati, ili smo dio evropske porodice ili ste nas ostavili i lagali sve ove godine!", poručio je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije