Mijatović kategoričan: Nakon Neuma proširit će se crna američka lista

13
Radiosarajevo.ba
Mijatović kategoričan: Nakon Neuma proširit će se crna američka lista
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

"Kao što sam i najavio od Neuma ništa, jer nema dovoljno ruku u Parlamentu. U Neumu nije postignut dogovor između hrvatskih i bošnjačkih predsjednika političkih stranaka", piše Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, na svom Facebook profilu. 

Ističe da su dva razloga zašto je tako, prvi jer nema dovoljno ruku za tako nešto u Parlamentu BiH i drugi jer pregovorima nisu prisustvovali predsjednici bosansko hercegovačkih političkih stranaka.

"Zabrinjavajuće je jer pregovorima nisu prisustvovali ni predstavnici srpskih političkih stranaka kao da se ovo dešava u Africi, a ne u zemlji u kojoj žive. Ova čitava farsa je donijela i neke dobre stvari konačno smo došli do stvarne ideološke podjele na političkom tržištu na bošnjačke i hrvatske političke stranke koje se nisu dogovorile u Neumu, na srpske političke stranke koje nije ni interesovalo šta se dešava u Neumu i na bosansko hercegovačke političke stranke koje nisu željele da učestvuju u ovoj farsi", mišljenja je Mijatović. 

Regionalna inspekcija izdala upozorenje: U ovim automobilima uočeni su problemi, javite se trgovcu!

Regionalna inspekcija izdala upozorenje: U ovim automobilima uočeni su problemi, javite se trgovcu!

Naravno ovdje nije gotovo, naglašava Mijatović i tvrdi da borba tek slijedi, ako se neko pitao zašto se crna američka lista ne širi, posmatrajte sljedeće dane, slijedi nova tura “crnaca” , čekalo se samo da se vidi da li će biti dogovora u Neumu ili ne!

"Poruka za međunarodnu zajednicu, ovo je zemlja bosanaca i hercegovaca, ovo nije savez etničkih plemena, znam da je sa njim lakše pregovarati oni su u kriminalu, korupciji mogu se uslovljavati, ali konačno shvatite jedino rješenje je građanska država, jednakih prava za svakog čoveka kako god se zvao !!!

Idemo dalje živjela naša zajednička Bosna i Hercegovina!", poručio je Mijatović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije