Mijatović: Sa kriminalcima se ne pregovara, kriminalci se zatvaraju u zatvore

6
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Sa kriminalcima se ne pregovara, kriminalci se zatvaraju u zatvore
Foto: Privatni album / Vojin Mijatović

Vojin Mijatović, potredsjednik SDP-a BiH oglasio se na Facebooku povodom pregovora oko izborne reforme u BiH. U posjeti našoj zemlji su Matthew Palmer i Angelina Eichorst, međunarodni predstavnici za izbornu reformu.

Posjetimo, SDP se povukao iz pregovora jer je, kako su naveli, u toku udar na državni i ustavni poredak i blokada rada državnih institucija od strane predstavnika RS.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

"Gledam ih juče kako stižu u crnim limuzinama na pregovore oko budućnosti zemlje.

U sopstvenoj zenlji od vrata limuzina do ulaza u zgradu delegacije Evropske komisije prate ih desetine ljudi iz obezbjeđenja, od koga ih čuvaju koga se boje?

I sve te limuzine i sile pratnje plaćaju građani koji godinama krpe mjesec za mjesecom kako bi preživjeli u zemlji srba, bošnjaka i hrvata!

Gospodari naših života koji nas drže zatočenim posljednje 3 decenije u sopstvenoj državi pregovaraju o budućnosti?

U narednih par dana sprema se nova izdaja naše države, oni koji se kunu u BiH će pristati da je ima još manje za radi ostanka na vlasti, a oni koji je pljuju i gaze će pristati da uslovno žive u njoj za radi istog opstanka na vlasti.

Nije ovo nikakva borba za nacionalna prava etnija u BiH kao što tvrde, ovo je borba za odbranu otetog od naroda i opstanak na vlasti.

Eto zato nećemo pregovarati, sa kriminalcima se ne pregovara, kriminalci se zatvaraju u zatvore!

Trebao bih biti politički mudar i zahvaliti se kako neki kažu “prijateljima” iz međunarodne zajednice koji nam pomažu, bih ja vrlo rado ali kad mi objasne kako se može pregovarati i sjediti sa istima koji su optuženi za visoku korupciju i kriminal i sankcionisani, te sprovode udar na Ustavni poredak pred našim očima.

Evropo ako je to tako zašto progonite secesionistu Calrles Puigdemont-a, zašto ne pregovarate sa njim o promjeni Ustava Španije i otcjepljenu Katalonije?", zaključio je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije