FB / Vojin Mijatović ima novu poruku za Milorada Dodika: "Oktobar 2022..."

24. 01. 2022. u 08:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, skrenuo je na svom Facebook profilu poažnju na oktobarske izbore do kojih je ostalo osam mjeseci.

Ponovo je imao poruku za lidera SNSD-a Milorada Dodika, te naveo važnost Pokreta za državu. 

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti: 

OKTOBAR 2022-POKRET ZA DRŽAVU KLJUČ VLASTI U REPUBLICI SRPSKOJ

Ostalo je još osam meseci do opštih izbora u BiH, jedini aktivan BiH projekat je još uvek neformalna koalicija Pokret za državu, koja okuplja sve političke stranke kojima je neupitan suverenitet i integritet BiH u entitetu Republika Srpska.

Ova koalicija je jedini garant da više niko, nikada poput Milorada Dodika neće moći da uđe u direktan napad na ustavni poredak BiH.

Bez poslanika ove koalicije ni Dodik ni opozicija neće imati većinu za formiranje vlasti, a potpuno je jasno da će se ova dva bloka do kraja takmičiti ko je veći nacionalista do samih izbora.

Potpuno je jasno da će glasovi ove opozicije odlučiti i ko će iz Republike Srpske u Predsedništvo BiH, ali i ko će biti i Predsednik Republike Srpske.

Nedelje ispred nas će pokazati i iskrenost svih u okviru ove koalicije, javnosti će biti vrlo jasno da li je BiH prioritet ili lični i stranački interesi.

Takođe BiH dijaspora će sada imati priliku da pokaže istinski patriotizam jer sad po prvi put može da glasa za jednu listu svih bosansko hercegovačkih stranaka.

Dakle oktobar je mesec odluke i mesec istine za sve nas, u oktobru će biti konačno jasno ima li ili nema Bosne i Hercegovine u entitetu Republika Srpska!", napisao je Mijatović na Facebooku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)