Mijatović: „Je li ovo bitka za BiH ili bitka za prvog u Bošnjaka…“

Radiosarajevo.ba
Mijatović: „Je li ovo bitka za BiH ili bitka za prvog u Bošnjaka…“
Foto: Privatni album / Vojin Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, komentirao je jutros na svom profilu na Facebooku, političku situaciju u Bosni i Hercegovini, upitavši je li ovo bitka za BiH ili bitka za prvog u Bošnjaka.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

Ponekad dođem do zaključka da smo mi svi koji živimo u entitetu Republika Srpska, a koji istinski volimo i živimo za Bosnu i Hercegovinu zajedničku, multietničku, multikonfesionalnu kao burek u svemiru.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Taj burek u svemiru a ima nas oko 70 000 koji živimo u entitetu Republika Srpska i bar jos 100 000 u dijaspori sa prvom glasa i adresom u RS, često predstavlja samo kusur za pozicioniranje za izborni rezultat u FBiH.

Sve političke opcije u RS na nas gledaju kao manjinu, kao na strani element, a političke opcije u FBiH koriste nas u većini slučajeva samo za pozicioniranje ko će biti prvi u bošnjaka u FBiH, sve u svemu nigde tu nema Bosne i Hercegovine.

Naravno svi će ovu tezu odbiti sa gnušanjem, ali ovo je brutalna realnost.

Ostaću pri stavu da Bosne i Hercegovine ima koliko je nas koji ginemo za BiH u RS-u!

I dok traje nastavak Dodikove secesije koja postaje sve žešća i vidljivija, postaviću samo jedno pitanje svima, koliko košta BiH, koliko košta država, ima li cene za to?

I dok traju igre prestola u Bošnjaka, neka ovo pitanje ostane barem ovako zapisano, smatram da sam na ispravnoj strani relanosti i odbijam da budem sastavni deo igre prestola bijlo koje etnije, do kraja ću igrati samo za jednu reprezentaciju Bosne i Hercegovine pa makar ostao sam.

Meseci ispred nas će pokazati koliko košta država i treba li nam uopšte, znam samo jednu stvar u vašim srpskim, bošnjačkim, hrvatskim carstvima ne želim da živim, za državu BiH sam spreman sve da dam i dajem već godinama, jeste li vi?", napisao je Mijatović na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije