... / Vlada KS o izolatoriju: UNDP može raspisati tender za izradu idejnog projekta

11. 09. 2020. u 15:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj 62. vanrednoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Projektni zadatak i idejno rješenje izolatorija za smještaj i liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa, a koji će biti smješten u objektu bivšem Armijskom medicinskom centru u krugu Javne ustanove Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“. 

Planirano je da se izolatorij nalazi u prizemlju ovog objekta na površini od 961 metar kvadratni. 

Projektni zadatak je izradio Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a sredstva je osigurala Vlada KS. S obzirom da je Odlukom Vlade Federacije BiH Javnoj ustanovi Zavod za javno zdravstvo KS dat na korištenje objekt bivšeg Armijskog medicinskog centra, ova ustanova je zadužena da s Općom bolnicom potpiše sporazum kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze o njegovom ustupanju, a u skladu s kojim će Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ upravljati ovim objektom. 

„Vlada KS je već ranije dala saglasnost UNDP-ju da u ovaj objekt uvede svoje izvođače radova. Nakon usvajanja današnjeg prijedloga, oni će moći raspisati tender na osnovu kojeg će napraviti projekt po idejnom rješenju. Na osnovu toga ćemo znati koliko je finansijski sredstava za to potrebno i kakva je planirana dinamika izvođenja radova“, poručio je predlagač i vršilac dužnosti ministara zdravstva Draško Jeličić.

Dodao je kako je ovo rezultat višemjesečnih aktivnosti koje Ministarstvo zdravstva KS, zajedno s Vladom, UNDP-jem i svim relevantnim subjektima u ovom procesu poduzima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA