Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović o Izolatoriju: Ponosan sam na osoblje i Grad Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović o Izolatoriju: Ponosan sam na osoblje i Grad Sarajevo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

Jutros su počeli radovi na formiranju Izolatorija za smještaj i liječenje oboljelih od COVID-19 u prostorijama objekta bivše Garnizonske ambulante u krugu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

"Radosni smo da kreće rekonstrukcija Garnizonske ambulante i stacionara bivše vojne bolnice. Objekat se prema planu vraća svojoj kući, dakle Općoj bolnici, gdje će biti smješten Izolatorij za liječenje oboljelih od Covid-19, a u kojem će raditi osoblje naše zdravstvene ustanove.

Nakon epidemije to će biti bolnički kompleks koji ćemo staviti na raspolaganje bolesnim sugrađanima. Bit će ovo centar izvrsnosti, kako kao izolatorijum, tako i sutra kao bolnički kapacitet za liječenje drugih bolesti", rekao je ovom prilikom prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, vršilac dužnosti direktora Opće bolnice. 

Izolatorij i pregled usluga i broja pregleda  - undefined

Foto: Opća bolnica Sarajevo: Izolatorij i pregled usluga i broja pregleda

Prof. dr. Gavrankapetanović je za Radiosarajevo.ba dao i kratak osvrt ukupnog broja svih oblika intervencija usluga pregleda od 17. jula do 9. septembra.

"U tom periodu smo imali ukupno 173 896 pregleda preko urgentnog centra. 5511 ukupno operacija (elektivne + hitne + ambulantne). Odjeljenje za radiologiju 12026 pregleda, Odjeljenje za hirurgiju 11690, Odjeljenje za internu medicinu  4179, Odjeljenje za ginekologiju 1253, Odjeljenje za neurologiju 1362. Kada se vide ove brojke, mogu samo kazati da sam ponosan na osoblje Opće bolnice i Grad Sarajevo", kazao je prof. dr. Gavrankapetanović za Radiosarajevo.ba, koji danas slavi 58. rođendan. 

Današnjem početku radova prisustvovali su predstavnici izvođača radova firme "Sela" d.o.o. Sarajevo, projektantske kuće "IDEA" d.o.o, predstavnici UNDP-a i Opće bolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije