Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović: Hoće da mi oduzmu licencu

Radiosarajevo.ba
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović: Hoće da mi oduzmu licencu
Youtube/Screenshot / prof.dr. Ismet Gavrankapetanović

Etički komitet Ljekarske komore Kantona Sarajevo bi trebala danas raspravljati o navodnoj odgovornosti prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića, v.d. direktora sarajevske Opće bolnice jer je u programu televizije N1 izjavio da su „liječenje i pravo na život djeteta ljekarima svetinja!“.

Druga tačka „optužnice“ koju priprema Ljekarska komora KS „tereti“ prof.dr. Gavrankapetanovića da je „na društvenim mrežama dijelio tekstove“ koji podržavaju borbu porodice Smajlović za pravo njihove Nadin na liječenje. 

Prof. dr. Gavrankapetanović za portal Radiosarajevo.ba kaže da je čuo kako će se predložiti oduzimanje licence za njega, jer u slučaju "Nadin", nije stao iza Referentnog centra. 

"Prijava protiv mene radi moje javno izgovorene riječi da je nama liječenje bolesnog djeteta svetinja i da niko nema pravo uskratiti liječenje bolesnom djetetu. Javna demonstracija sile da to dijete neće biti liječeno - meni je sramna i danas to isto mislim kao i kad sam pozvao na razum prilikom gostovanja na jednoj TV kući prije pola godine", kazao nam je Gavrankapetanović.

Dodao je i to da je ljekar svjetionik u društvu ili bi to barem trebalo biti.

"Nema sankcije za moj stav, i borbu svim svojim bićem da bolesno dijete mora biti liječeno, koja će me zaustaviti. Neka oduzimaju licence i prijete. Uvijek ću stati ispred bolesnog djeteta i zaštititi ga od surovosti sa bilo koje strane. Ovo je borba za moju dragu Nadin ali i za svako bolesno dijete. Zakleo sam se Hipokratu! To je moj put i moj život", rekao je za portal Radiosarajevo.ba prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Podsjetimo i to da je na najavu stavljanja na dnevni red dr. Gavrankapetanovića, brojna udruženja su se danas oglasila protestnim saopćenjem, objašnjavajući da cjelokupna javnost zna da su domaći ljekari s KCUS-a odbili liječiti Nadin, a dr. Gavrankapetanović je stao uz bolesno dijete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije