Izdata naredba: Vlada KS odredila gdje će biti novi Covid izolatorij Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Izdata naredba: Vlada KS odredila gdje će biti novi Covid izolatorij Kantona Sarajevo

Zaključkom sa današnjeg nastavka 30. sjednice, Vlada Kantona Sarajevo zadužila je Ministarstvo zdravstva KS, JU Zavod za javno zdravstvo KS i JU Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš", da hitno i bez odlaganja pokrenu realizaciju projekta adaptacije i rekonstrukcije objekta bivšeg Armijskog centra u krugu Opće bolnice za potrebe formiranja COVID izolatorija Kantona Sarajevo, u saradnji sa UNDP-jem.

Također su zaduženi da pruže stručnu pomoć i daju saglasnost na finalno projektno rješenje za izolatorij, saopćeno je iz Vlade KS.

Kako je navedeno, Vlada KS će osigurati potrebna sredstva u iznosu od milion KM za prvu fazu adaptacije i rekonstrukcije objekta bivšeg Armijskog centra, odnosno prizemlja ovog objekta, koji uključuje građevinsko-zanatske i instalaterske radove.

"Na ovoj etaži objekta planiran je smještaj oko 40 bolničkih kreveta. Stručni-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju KS", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije