BiH / Izdata naredba: Vlada KS odredila gdje će biti novi Covid izolatorij Kantona Sarajevo

27. 08. 2020. u 17:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zaključkom sa današnjeg nastavka 30. sjednice, Vlada Kantona Sarajevo zadužila je Ministarstvo zdravstva KS, JU Zavod za javno zdravstvo KS i JU Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš", da hitno i bez odlaganja pokrenu realizaciju projekta adaptacije i rekonstrukcije objekta bivšeg Armijskog centra u krugu Opće bolnice za potrebe formiranja COVID izolatorija Kantona Sarajevo, u saradnji sa UNDP-jem.

Također su zaduženi da pruže stručnu pomoć i daju saglasnost na finalno projektno rješenje za izolatorij, saopćeno je iz Vlade KS.

Kako je navedeno, Vlada KS će osigurati potrebna sredstva u iznosu od milion KM za prvu fazu adaptacije i rekonstrukcije objekta bivšeg Armijskog centra, odnosno prizemlja ovog objekta, koji uključuje građevinsko-zanatske i instalaterske radove.

"Na ovoj etaži objekta planiran je smještaj oko 40 bolničkih kreveta. Stručni-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju KS", saopćeno je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA