Vlada KS pripremila Nacrt akcionog plana za borbu protiv COVID-a

Radiosarajevo.ba
Vlada KS pripremila Nacrt akcionog plana za borbu protiv COVID-a
Foto: Arhiv / Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj hitnoj 55. sjednici razmotrila je zaključke Skupštine KS od 25. augusta ove godine, u kojima su dati prijedlozi za unapređenje zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo u situaciji uzrokovanoj koronavirusom kao i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID -19, te je utvrdila Nacrt akcionog plana za realizaciju ovih zaključaka.

Zadužen je v.d. ministar zdravstva KS Draško Jeličić da, u saradnji sa Kriznim štabom i Naučnim savjetodavnim tijelom Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom, kao i nadležnim javnim zdravstvenim ustanovama i institucijama, u narednih sedam dana pripremi i dostavi Vladi KS konačan tekst Akcionog plana, sa detaljnim prijedlogom neophodnih mjera i aktivnosti po kojem će se postupiti s ciljem unapređenja stanja u oblasti borbe protiv epidemije koronavirusa.

Ovaj akcioni plan postaće dio ukupnih aktivnosti i planova Vlade koji se već poduzimaju na suzbijanju epidemije koronavirusa, kao i unapređenja zdravstvenog sistema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije