Krizni štab poslao poruku građanima Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Krizni štab poslao poruku građanima Sarajeva
Foto: Vlada KS / Kemal Beganović

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa pozvao je stanovništvo Kantona Sarajevo na poseban oprez, jer slijedi promjena godišnjeg doba, a time i vremenskih uvjeta, te pad temperature zraka koji mogu uzrokovati pojavu prehlada.

Također, upozoravaju stanovnike Kantona Sarajevo koji se vraćaju sa godišnjih odmora da prate svoje zdravstveno stanje, te time odgovorno reagiraju prema svom okruženju, kako bi onemogućili svaki vid eventualne transmisije koronavirusa, naročito iz zemalja u kojima je broj zaraženih ovim virusom u porastu.

„Oprez i odgovorno ponašanje je potrebno svima nama posebno zbog činjenice da slijedi početak nove školske godine, u kojoj će naša djeca od prvog do četvrtog razreda biti obavezna da prisustvuju nastavi, prema propisanim higijensko-epidemiloškim uvjetima“, naglašavaju iz Kriznog štaba.

Članovi Kriznog štaba još jednom pozivaju stanovnike Kantona Sarajevo da u upotpunosti izbjegavaju sva veća okupljanja organizirana u zatvorenom prostoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije