Vlada FBiH donijela odluku: Aerodromima u Sarajevu, Tuzli i Mostaru 3,6 miliona KM

1
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH donijela odluku: Aerodromima u Sarajevu, Tuzli i Mostaru 3,6 miliona KM
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sjednica Vlade FBiH, 30. novembar 23.

Vlada Federacije BiH donijela je danas dvije odluke o usvajaju programa utroška sredstava kojim se
međunarodnim aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli dodjeljuje ukupno 3,6 miliona KM za unapređenje avioprometa.

Jedna odluka se odnosi usvajanje programa utroška sredstava u iznosu od milion KM iz Kapitalnog transfera "Kapitalni transferi javnim preduzećima - za unapređenje avioprometa" Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, a koji se dodjeljuju Javnom preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o.

Sredstva su namijenjena za nabavku sistema za otkrivanje eksploziva za ručni prtljag nadograđenog opcijom za automatsku detekciju oružja.

Uživo: Izrael i Jordan ponovo otvorili zračni prostor nakon iranskih napada

Uživo: Izrael i Jordan ponovo otvorili zračni prostor nakon iranskih napada

Druga odluka o usvajanju utroška sredstava odnosi se na ukupni iznos od 2,6 miliona KM Tekućeg transfera "Subvencije javnim preduzećima - za unapređenje avioprometa" Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, kojom se po 1,3 miliona KM dodjeljuju javnim preduzećima Međunarodna zračna luka - aerodrom Mostar d.o.o. i Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je zaduženo da vrši kontinuiran nadzor o utrošku
dodjeljenih sredstava, kao i da sa javnim preduzećima potpiše ugovore kojim će se urediti način prenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenim sredstvima.
Javna preduzeća Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o, Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. i
Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o. dužni su kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o utrošku ovih sredstava, a nakon utroška sredstava, najkasnije do 28.2.2024. godine su dužna sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ih Ministarstvu zajedno sa odlukama nadzornih odbora o usvajanju izvještaja.

Odluke o programu utroška ovih sredstava stupaju na snagu narednoga dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije