Vlada FBiH donijela odluku: Aerodromima u Sarajevu, Tuzli i Mostaru 3,6 miliona KM

1
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH donijela odluku: Aerodromima u Sarajevu, Tuzli i Mostaru 3,6 miliona KM
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sjednica Vlade FBiH, 30. novembar 23.

Vlada Federacije BiH donijela je danas dvije odluke o usvajaju programa utroška sredstava kojim se
međunarodnim aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli dodjeljuje ukupno 3,6 miliona KM za unapređenje avioprometa.

Jedna odluka se odnosi usvajanje programa utroška sredstava u iznosu od milion KM iz Kapitalnog transfera "Kapitalni transferi javnim preduzećima - za unapređenje avioprometa" Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, a koji se dodjeljuju Javnom preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o.

Sredstva su namijenjena za nabavku sistema za otkrivanje eksploziva za ručni prtljag nadograđenog opcijom za automatsku detekciju oružja.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Druga odluka o usvajanju utroška sredstava odnosi se na ukupni iznos od 2,6 miliona KM Tekućeg transfera "Subvencije javnim preduzećima - za unapređenje avioprometa" Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, kojom se po 1,3 miliona KM dodjeljuju javnim preduzećima Međunarodna zračna luka - aerodrom Mostar d.o.o. i Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je zaduženo da vrši kontinuiran nadzor o utrošku
dodjeljenih sredstava, kao i da sa javnim preduzećima potpiše ugovore kojim će se urediti način prenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenim sredstvima.
Javna preduzeća Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o, Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. i
Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o. dužni su kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o utrošku ovih sredstava, a nakon utroška sredstava, najkasnije do 28.2.2024. godine su dužna sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ih Ministarstvu zajedno sa odlukama nadzornih odbora o usvajanju izvještaja.

Odluke o programu utroška ovih sredstava stupaju na snagu narednoga dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije