Vlada dozvolila kupovinu 11 novih službenih automobila, koštat će 390.000 KM

Radiosarajevo.ba
Vlada dozvolila kupovinu 11 novih službenih automobila, koštat će 390.000 KM
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku kojom je odobrena kupovina novih jedanaest službenih automobila za Službu za zajedničke poslove organa i tijela FBiH.

Riječ je o odluci donesenoj 123. sjednici održanoj prošle sedmice, čime će biti nabavljeno devet službenih putničkih automobila za potrebe Porezne uprave i još dva za opće potrebe.

Kako se navodi u odluci, devet automobila koji će biti nabavljeni za potrebe Porezne uprave moći će koštati najviše 30.000 KM, prema maloprodajnoj cijeni, uključujući i dodatnu opremu.

S druge strane, dozvoljena cijena za dva putnička motorna vozila koja idu direktno u Službu za zajedničke poslove FBiH iznosi 60.000 KM, uključujući i dodatnu opremu.

Sredstva potrebna za nabavku devet službenih putničkih automobila za potrebe Porezne uprave FBiH i nabavku dva službena putnička automobila za potrebe Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH obezbijeđena su u budžetu FBiH za 2017. godinu, navodi se u odluci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije