Završeni pregovori: Vlada nakon protesta prihvatila sve zahtjeve penzionera

E. H.
Završeni pregovori: Vlada nakon protesta prihvatila sve zahtjeve penzionera
Pregovori predstavnika penzionera koji su protestirali danas u Sarajevu i predstavnika Vlade FBiH, među kojima je bio i premijer Fadil Novalić, okončani su obećanjem Vlade da će ispuniti sve zahtjeve penzionera.

Ove informacije potvrdio je Mustafa Trakić, predsjednik Saveza udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona, koji je bio dio tima za pregovore s predstavnicima Vlade FBiH.

"Vlada je izašla u susret penzionerima, sve naše zahtjeve su usvojili i dali garanciju da s tim idu na parlament", dodao je Trakić.

Poručio je da će čekati do 1. januara, da bude usvojen novi zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju, što im je prvi zahtjev, a ukoliko ne bude ispoštovan taj rok izaći će na još masovnije proteste.

"Pristali smo i na opći bod 14 jer smo izračunali da nas manje košta nego ovaj zakon koji sve više devastira penzioni sistem", pojasnio je Trakić.

Podsjećamo, predstavnici penzionera u Vladi FBiH pregovarali su s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom rada i socijalne politike FBiH Veskom Drljačom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije