Visoka delegacija SDA posjetila Goražde, pogledajte ko je sve bio

10
Radiosarajevo.ba
Visoka delegacija SDA posjetila Goražde, pogledajte ko je sve bio
FOTO: Facebook / SDA delegacija u Goraždu

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović zajedno sa Sebijom Izetbegović, Fadilom Novalićem i brojnim drugim članovima ove stranke boravi u posjeti Goraždu

"Goražde zaslužuje bolje", poručeno je sa centralnog skupa SDA koje je danas održano.

Izetbegović je tom prilikom poručio da Sarajevo i Goražde uskoro postaju jedno referušući se na infrastrukturne radove na povezivanju ovih gradova.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

”Za nekoliko godina ja mislim da će Sarajevo i Goražde biti jedno, 45 minuta vožnje do tunela Hranjen, pa kroz Praču, ravnicom, to će biti velika šansa za Goražde. Imate ogromne resurse, za energetiku, za razvoj turizma. Treba ovdje napraviti vještačka jezera i aqua parkove i bazene, sve ono što privlači ljude, što Sarajlije nemaju”, kazao je danas Izetbegović.

Večeras cijela delegacija SDA prisustvuje promociji filma „Zaim, čovjek sa osmijehom“, posvećenog legendarnom komandantu Zaimu Imamoviću, heroju odbrane Goražda i Bosne i Hercegovine.

„Zaim Imamović je čovjek koji je simbolizirao i nosio u sebi ono najvrednije što krasi bosanskog čovjeka – hrabrost, upornost, dobrotu, inat – sve ono što je omogućilo odbranu Goražda, grada koji je po vojnoj logici trebao biti pregažen u nekoliko dana. Imao sam čast da Zaima sretnem u nekoliko navrata. Bio je to rođeni vođa i komandant, čovjek lijepog osmijeha, lijepog ponašanja, pozitivne i smirujuće energije“, kazao je Izetbegović uoči projekcije.

Između ostalog, članovi SDA prisustvovat će i javnoj tribini povodom Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije