Iz SDA poručili Konakoviću: Neka se pripremi za suočavanje s onima...

18
Radiosarajevo.ba
Iz SDA poručili Konakoviću: Neka se pripremi za suočavanje s onima...
Foto: Radiosarajevo.ba / SDA vs Konaković

Većinski vlasnik sarajevske 'Trojke' i kantonalni zastupnik Elmedin Konaković ne bi trebao brinuti o Stranci demokratske akcije i uspjehu naših kandidata na predstojećim izborima, a posebno ne na državnom nivou. Neka se bavi Kantonom Sarajevo u kojem je stanje nikada gore, a kojim on tokom svoje dugogodišnje budžetske karijere cijelo desetljeće suvereno, ali neuspješno, upravlja, saopćeno je danas iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

"Vjerojatno svjestan da se njegov voz improvizacija i populizma bliži kraju putovanja, Konaković se, umjesto da preuzme odgovornost i obnaša vlast koju je osvojio uz pomoć 'preletača', već drugi put krije iza Edina Forte.

On i dalje misli i govori samo o SDA, koja uopšte ne vlada u Sarajevu, te vrijeme krati neozbiljnim izbornim prognozama. Odluku o članu Predsjedništva BiH donosi narod, a ne Konaković i njegova neuspješna kantonalna koalicija.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Ako je pak voljan upuštati se u izborne prognoze, neka promisli o razočarenju svih onih koji su povjerovali u njegove 'kule i gradove', a koji danas u Sarajevu nemaju vode. Neka se pripremi za suočavanje sa onima kojima je obećao pravdu, a dao 'Nipotizam', neustavne odluke, tajno vakcinisanje njegovih ministara vakcinama namijenjenim onkološkim pacijentima, nezakonita uhljebljenja svojih drugova, te kriminalne afere koje se svakodnevno otkrivaju", ističe se u saopćenju.

Neka izbornu pobjedu, nastavljaju, "ponovo obeća onima koji se zbog sloma komunalnih djelatnosti nakon 10 godina njegove vladavine Kantonom dave u smeću i smradu prljavog i zapuštenog grada".

"Neka se ne skriva i dalje iza Edina Forte i lažnih nestranačkih eksperata, već preuzme odgovornost i isturi vlastitu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ukoliko je toliko siguran u pobjedu kandidata NiP-a. Dok to ne učini, neka se konačno uhvati posla kantonalnog zastupnika", zaključuju u sarajevskom KO SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije