KO SDA: Konaković priželjkuje da njegova naklapanja potisnu skandal tajne vakcinacije

3
Radiosarajevo.ba
KO SDA: Konaković priželjkuje da njegova naklapanja  potisnu skandal tajne vakcinacije
FOTO: Radiosarajevo.ba / SDA/ Konakovic

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije oglasio se saopćenjem u kojem su imali poruku za predstavnike vlasti u Kantonu Sarajevo, a njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Umjesto da osigura prisustvo ministra zdravstva Harisa Vranića sjednici Skupštine KS, i pred novim valom pandemije javnosti i građanima zajednički odgovore na brojna pitanja o neradu najgore vlade Kantona Sarajevo ikad, većinski vlasnik sarajevske 'Trojke' Elmedin Konaković ponovo analizira više i uspješnije nivoe vlasti, trudeći se da svojim populističkim prozivkama zametne trag brojnim aferama Fajzer Vlade KS.

Dokoni Konaković priželjkuje da njegova nerazumljiva naklapanja o cestogradnji i energetici potisnu skandal tajne vakcinacije ministara u Fajzer Vladi KS preko reda, nepostojeće kampanje o promociji imunizacije i provođenje iste, ili prijeteće i diskriminatorne izjave resornog ministra Vranića.

Lijepe vijesti: Zabilježen nagli pad polena alergenih biljaka u zraku

Lijepe vijesti: Zabilježen nagli pad polena alergenih biljaka u zraku

Je li upravo Konaković dao 'mudri' savjet ministru zdravstva Harisu Vraniću da u jeku afera koje pred nadolazećim četvrtim valom pandemije potresaju zdravstveni sektor u KS, on eskivira današnju sjednicu Skupštine KS, a da odgovore na sva konkretna i neugodna pitanja svojim populističkim mantrama razvodni upravo besposleni Konaković?

Duže od desetljeća Konaković u različitim političkim, stranačkim i koalicionim izvedbama upravlja Kantonom Sarajevo i još uvijek ne postoji niti jedan završen projekat iza njega. Nakon svih tih godina Konaković se u javnosti i dalje pokušava prerušiti u opozicionara i narodnog slugu koji, iako je suvereno upravljao svim procesima, tobože nikad nije bio tamo gdje se donose odluke i raspoređuje budžetski novac, već samo gdje su potlačeni i gdje je narod.

Jasno je da se približava trenutak u kojem će taj decenijski kralj budžetarijata i lagodnog života preko leđa građana morati odgovoriti na jednostavna pitanja: Šta je on konkretno u svojoj karijeri uradio i ko u Kantonu Sarajevo nakon njegove 'pravdoljubive revolucije' živi bolje, osim njega i pojedinih njegovih sljedbenika?", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije