Uhapšen Jasmin Mulahusić, "internet ratnik" čija su meta političari (svi osim SDA)

15
Fena
Uhapšen Jasmin Mulahusić, "internet ratnik" čija su meta političari (svi osim SDA)
FOTO: Screenshot / Jasmin Mulahusić

Policijski službenici Granične policije BiH danas u 18.30 sati, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, po naredbi Tužiteljstva BiH su lišili slobode državljanina Luxembourga Jasmina Mulahusića.

Graničnim provjerama je utvrđeno da se spomenuta osoba potražuje od Tužiteljstva BiH zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti te odavanje tajnih podataka.

Osoba će u zakonskom roku biti predana Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Kako piše Pressmedia, on mjesecima nije dolazio u BiH jer je izdat nalog za njegovo hapšenje. Poznat je po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e u otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali i brojnih drugih političara, a posebno su izraženi napadi na novinare.

Tužilaštvu BiH je do sada saslušalo na desetine svjedoka, koji su bili i još su žrtve Mulahusićevih montaža i podvala. Osim Mulahusića, Tužilaštvo provjerava i sve druge osobe koje na društvenim mrežama javno vrijeđaju i napadaju novinare, a povezane su s njim.

Podsjećamo da se Malahusić pominje i u Izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

Predsjedavajućem Odbora se 16. aprila 2003. godine pismom obratio ambasador Abdallah Baali, stalni predstavnik Alžira. U pismu – izvještaju se navode osobe i organizacije povezane sa terorističkim organizacijama širom svijeta, u prvom redu Al-Kaidom. U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui – alias Abou Houdeifa, rođen 7. decembra 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar.

Zaoui je osuđen pet puta u odsustvu od strane Alžirskog krivičnog suda za terorističke aktivnosti i zbog pripadanja terorističkim grupama.

"Razna ispitivanja i istrage provedene u Belgiji ukazale su na njegovo učešće u trgovini oružjem u Alžiru. Dokazana je i njegova povezanost s teroristima Mohamedom Kerrouche, zvanim Salim (trenutno živi u Londonu), Bosancima Nursetom Jusufovićem, Jasminom Mulahusićem i Senadom Ramčilovićem te braćom iz Maroka Ali i Youcef El Majda, koji su uhapšeni 3. aprila 1996."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije