Zbog zloupotrebe položaja: Uhapšen kum Mila Đukanovića

0
Radiosarajevo.ba
Zbog zloupotrebe položaja: Uhapšen kum Mila Đukanovića
Foto: Vijesti.me / Ilustracija/Biznismen Dragan Brković

Po nalogu crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva u petak su u toj zemlji privedeni biznismen Dragan Brković, njegovi sinovi Boris i Bojan, kao i izvršni direktor kompanije "Vektra" Milić Popović, javlja televizija Vijesti.

Kako navode TV Vijesti, njima se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba službenog položaja - zloupotreba ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Sagovornik TV Vijesti rekao je da se Brkovići i Popović sumnjiče da su preko firmi čiji su vlasnici prilikom privatizacije i reorganizacije počinili brojne malverzacije i na taj način oštetili Hotelsko turističko preduzeće BOKA za više miliona eura.

Zmije uočene u još jednom gradskom parku u BiH: Stručnjaci izašli na teren, ovo su savjeti građanima

Zmije uočene u još jednom gradskom parku u BiH: Stručnjaci izašli na teren, ovo su savjeti građanima

Brkovići i Popović u zakonskom roku biće sprovedeni nadležnom Specijalnom državnom tužoicu.TV Vijesti navode da se narednih dana zbog tog slučaja mogu očekivati i nova privođenja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP CG) navelo je da Brkovića i njegovih sinova, Borisa i Bojana, kao i izvršnog direktora te kompanije Milića Popovića, predstavlja nastavak borbe za pravednu pravnu i uređenu Crnu Goru.

"Jake institucije i puna primjena zakona su imperativ. Možemo zajedno. MUP Crne Gore i Uprava policije u službi građanki i građana. Gradimo povjerenje", piše na Twitter nalogu MUP-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije