Vijeće ministara donijelo važnu odluku o unaprjeđenju kontrole na granicama u BiH

0
Fena
Vijeće ministara donijelo važnu odluku o unaprjeđenju kontrole na granicama u BiH
Foto: Fena / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Finansiranje usluga proširivanja i održavanja Integriranog sistema videonadzora Granične policije Bosne i Hercegovine i Sistema automatskog prepoznavanja registracijskih tablica na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine", ukupno vrijednog 3,3 miliona KM.

Sredstva će biti osigurana sukcesivno iz proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza za razdoblje 2024. – 2026. godine.

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Informaciju Ministarstva sigurnosti o uspostavljanju Integriranog sistema videonadzora Granične policije BiH i Sistema automatskog prepoznavanja registracijskih tablica na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine kroz IPA 2015. Državni program.

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Ovi sistemi važni su za učinkovitije i brže provjere osoba i vozila radi unapređenja procesa otkrivanja eventualnih počinitelja krivičnih djela i prekršaja te ubrzavanja procesa kontrole putnika i vozila prilikom prelaska državne granice, saopćeno je iz VMBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije