Novi sastanak Trojke i HDZ-a u Sarajevu: Evo o čemu su razgovarali

1
FENA
Novi sastanak Trojke i HDZ-a u Sarajevu: Evo o čemu su razgovarali
Foto: X.com / Sastanak predstavnika Trojke i HDZ-a u Mostaru

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine danas su na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem u Parlamentarnoj skupštini BiH organizirali sastanak s predstavnicima stranaka partnera iz Federacije BiH. 

Kako navode iz ove stranke, sastanku su, pored predsjednika Čovića, prisustvovali zamjenica predsjednika Borjana Krišto i dopredsjednica Darijana Filipović te Elmedin Konaković, Saša Magazinović, Elvir Karajbić, Predrag Kojović i Sabina Ćudić

Okupljeni politički dužnosnici iskazali su jasnu opredijeljenost za nastavak razgovora i ubrzanje napora za postizanje dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u duhu ispunjavanja 14 ključnih prioriteta. Usuglašeno je kako će se u naredna dva mjeseca dalje intenzivirati politički dijalog u cilju postizanja konačnog dogovora. 

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Također, predstavnici su govorili o spremnosti za poduzimanje koraka kako bi se do konca 2023. godine usvojio Zakon o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2024. godinu, naglašavajući važnost stabilnog funkcioniranja institucija, izvršavanja međunarodnih obaveza i participiranja u sredstvima koja su iz Europske unije namijenjena BiH.

Na koncu, dužnosnici su istaknuli spremnost za usvajanje Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti u žurnoj parlamentarnoj proceduri, a koji je na Vijeću ministara prethodno dobio potrebnu podršku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije