Dragan Čović nakon sastanka s liderima Trojke: Treba nam još jedan iskorak

10
Radiosarajevo.ba
Dragan Čović nakon sastanka s liderima Trojke: Treba nam još jedan iskorak
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

U Sarajevu je danas, 28. novembra, održan sastanak predstavnika stranaka koje čine vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine, na kojem su učestvovali Dragan Čović (HDZBiH), Elmedin Konaković (Narod i pravda), Nermin Nikšić (SDPBiH) i Predrag Kojović (Naša stranka).

Nakon sastanka održali su konferenciju za medije na kojoj je prvi govorio Dragan Čović koji je pojasnio kako se sastanak koji je bio najavljen za prošlu sedmicu bio otkazan zbog zdravstvenih stanja učesnika.

Kako je naveo, njih četvorica su se danas "okupili da prođemo interesantne teme koje par mjeseci pokušavamo usaglasiti, od proračuna, izbornog zakona, svih drugih zakona koji se tiču evropskog puta, odluka i obaveza, presuda Europskog suda...".

Pitate se šta znači sponzor, a šta kosponzor rezolucije o Srebrenici? Ovo je precizan odgovor

Pitate se šta znači sponzor, a šta kosponzor rezolucije o Srebrenici? Ovo je precizan odgovor

Čović je otkrio kako imaju nekoliko dana do odlaska na na zajedničke sastanke u Briselu, te se nadaju da će današnji sastanak potaknuti "sve druge partnere" da BiH otkloni manjkavosti i da u 12 mjesecu otvorimo pregovarački proces sa Europskom unijom. Napomenuo je da su razgovarali "vrlo iskreno, o svim temama, na nivou Federacije imamo usuglašen stav i sad ćemo vidjeti u narednim danima da izdogovaramo stvari sa SNSD".

"Trebamo još jedan pozitivan iskorak, nakon ovih nerazumijevanja, sučeljavanja, svakodnevnica, da se izvučemo iz krize", priznao je Čović. 

Šta je rekao Nikšić na konferenciji čitajte OVDJE, a šta je rekao Konaković možete pročitati na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije