Elmedin Konaković: Imam loše vijesti za najdestruktivniju opoziciju koju sam ikad vidio

10
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković: Imam loše vijesti za najdestruktivniju opoziciju koju sam ikad vidio
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

U Sarajevu je danas, 28. novembra, održan sastanak predstavnika stranaka koje čine vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine, na kojem su učestvovali Dragan Čović (HDZBiH), Elmedin Konaković (Narod i pravda), Nermin Nikšić (SDPBiH) i Predrag Kojović (Naša stranka).

Nakon sastanka održali su konferenciju za medije na kojoj je prvi govorio Dragan Čović (o čemu više možete čitati OVDJE), potom Nermin Nikšić (njegovu izjavu čitajte na OVOM LINKU), a javnosti se potom obratio ministar vanjskih poslova naše zemlje i šef NiP-a Elmedin Konaković.

Na početku izjave, Konaković je naglasio da mu je "drago da smo došli u fazu da naši sastanci više nisu intriga, da je postalo normalno da se partneri sastaju i da postaje sve lakše i lakše". I on je istaknuo kako se radi na 'momentumu o kojem govorimo' (europski put BiH, op.a.), a veli i kako je iznimno važno što su danas stavili akcenat na funkcionalnost federalne vlade.

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Potom je, poručio je, priznao i jednu 'samokritiku', ističući kako "podliježu pritisku najdestruktivnije opozicije koju sam ikad vidio".

"Pozivam ih da se priključe donošenju rješenja, a da prestanu ovo što rade s blokadama, pogotovo u ove dvije komisije. Ali, imam loše vijesti za njih, našli smo rješenje kako da se proces odblokira, a njima će poslije biti žao što su usporavali procese", izjavio je Konaković.

Najavio je već za sutra, 29. novembra, "sastanke koji će nas povesti u tom pravcu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije