Vijeće ministara danas o raspodjeli novca i opreme za borbu protiv COVID-19

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara danas o raspodjeli novca i opreme za borbu protiv COVID-19
Foto: Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara BiH danas će održati vanrednu sjednicu na čijem je dnevnom redu i nekoliko tačaka u vezi s pandemijom novog soja koronavirusa.

Ministri će tako danas raspravljati o prijedlogu odluke o uspostavljanju Grupe za socioekonomske odgovore na COVID-19, ali i o Nacrtu sporazuma o zajmu (Hitni projekat za COVID-19 za BiH) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Sporazuma o zajedničkoj javnoj nabavci za nabavku medicinskih protumjera.

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog izmjena i dopuna Odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika u BiH.

Vijeće ministara bi trebalo razmotriti i prijedloge odluka o raspodjeli finansijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje, zatim onih prikupljenih od građana i bh. firmi za borbu protiv COVID-19, kao i raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u opremi i drugim sredstvima.

Među predloženim tačkama je i Informacija o postupanju u procedurama za prijem donacija lijekova BiH namijenjenih za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane novim virusom.

Ministri bi trebali razmotriti i Izvještaj Ministarstva sigurnosti BiH o stanju u oblasti trgovine ljudima u BiH za 2019. godinu, te Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za deminiranje u BiH, ali i dati odgovor na niz poslaničkih pitanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije