Vijeće ministara BiH održalo vanrednu sjednicu: Evo šta je usvojeno

0
Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara BiH održalo vanrednu sjednicu: Evo šta je usvojeno
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je održalo 64. vanrednu telefonsku sjednicu.

Usvojena je Informacija o održavanju vanrednog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i Bosne i Hercegovine, 5. maja 2022. godine, na prijedlog Direkcije za evropske integracije BiH.

Na 64. vanrednoj telefonskoj sjednici primljen je k znanju usaglašeni Nacrt dnevnog reda za vanredni sastanak Odbora koji se odnosi na funkcionisanje zajedničkih tijela u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i Bosne i Hercegovine tokom 2021. i 2022. godine.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Vijeće ministara BiH dalo je saglasnost na prijedlog sastava delegacije BiH na ovom sastanku, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija BiH danas je održala sjednicu na kojoj je donesena odluka o raspisivanju i održavanju neposrednih Općih izbora 2022. za 2. oktobar.

Sada je potez na Vijeću ministara.

Ministarstvo finansija i trezora BiH na čijem je čelu Vjekoslav Bevanda još uvijek nije uputilo Vijeću ministara BiH Dokument okvirnog budžeta kao i Nacrt budžeta institucija BiH za 2022. godinu, niti je usvojen zahtjev CIK-a na Vijeću ministara BiH da se osiguraju potrebna sredstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije