Grlić Radman: "Razočarani smo, mi smatramo da je CIK neustavan"

28
Fena
Grlić Radman: "Razočarani smo, mi smatramo da je CIK neustavan"
Foto: EPA-EFE / Gordan Grlić Radman

"Žalosni smo zbog činjenice da najveća bošnjačka strana nije pokazala dovoljno razumijevanja i interesa, zapravo dala je do znanja da joj odgovara ovaj status quo, da joj odgovara izborni inžinjering i da joj odgovara preglasavanje hrvatskog naroda", izjavio je u srijedu u Mostaru ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Naglasio je kako to nikome nije dobro i "ako neko misli da je neko nekoga u nečemu tu pobijedio, teško se vara".

"Hrvatska će i dalje svjedočiti o neravnopravnom položaju hrvatskog naroda i bez obzira na odluku Suda BiH mi smatramo da je CIK neustavan, nezakonit jer upravo je on preuzeo prerogative ustavotvorca, zakonodavca, što on ne može jer je to administrativno tijelo", ocijenio je šef hrvatske diplomatije.

Kinezi ostavili predivnu poruku kod murala posvećenog Miroslavu Ćiri Blaževiću

Kinezi ostavili predivnu poruku kod murala posvećenog Miroslavu Ćiri Blaževiću

Dodao je kako su vrlo razočarani da se nisu postigli dogovori oko izmjene Izbornog zakona BiH, dodavši kako su uložili velike političke napore, ohrabrivali pregovarače, ali da, nažalost, Hrvatska ne sjedi za pregovaračkim stolom.

Istakao je kako će Hrvatska i dalje snažno podržavati pitanja koja su od vitalnog interesa hrvatskog naroda u BiH.

"Hrvatska će biti i dalje brana, štit bilo kakvim scenarijima koji dolaze sa strane ako imaju za cilj daljnju destabilizaciju, obespravljenje hrvatskog naroda u BiH. Prema tome, Hrvatska neće stajati mirno, neće biti pasivna ali za to nam je potrebno vrijeme. Došao sam da bih pokazao da sam i dalje spreman, čvrst i prenijeti poruku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da smo snažno zauzeti i da ćemo snažno podržavati pitanja koja su od vitalnog interesa hrvatskog naroda u BiH", poručio je Grlić Radman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije