BIHAMK / Velike gužve na bh. cestama: Vozači, izbjegavajte ovaj granični prijelaz

18. 08. 2021. u 11:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U izvještaju Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) o stanju na putevima u BiH navodi se da je duga kolona vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

I na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ukoliko planirate na put kroz Hercegovinu, na dionici ceste M-17 između Konjica i Jablanice, zbog sanacije tunela Crnaja tokom dana saobraća se u obje trake.

"Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom", navode iz BIHAMK-a.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu između Tuzle i Kalesije (dionica Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrsnica magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj, piše BIHAMK.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA