Turković: Omogućiti slobodan dan zaposlenicima koji se vakcinišu

9
Radiosarajevo.ba
Turković: Omogućiti slobodan dan zaposlenicima koji se vakcinišu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bisera Turković

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je inicijativu Vijeću ministara BiH da se pokrene kampanja promocije vakcinacije protiv koronavirusa te da se razmotri uvođenje podsticaja i stimulativnih mjera, poput omogućavanja jednog slobodnog dana svim uposlenicima koji se vakcinišu.

Ministrica Turković poziva javne i privatne kompanije, udruženja poslodavaca, sindikate i druge institucije da stimulativno djeluju na uposlenike i omoguće im da učestvuju u masovnoj imunizaciji koja je započela u našoj državi.

Također, ministica Turković je pozvala i sve druge državne institucije, entitete, kantone i općine da podstaknu uposlenike da se vakcinišu, da im omoguće slobodan dan ili ih stimuliraju na vakcinaciju na drugi način.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Napokon imamo dovoljne količine cjepiva. Očekujemo i nove pošiljke. Stabilna epidemiološka situacija je odlična prilika da provedemo što masovniju imunizaciju.

Prema informacijama sa terena odziv građana na imunizaciju bi mogao i trebao biti znatno viši. Stoga, smatram da smo svi obavezni u skladu sa mogućnostima i nadležnostima stimulirati građane da zaštite sebe i druge od virusa", navela je ministrica Turković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije