Veći dio stijene pao na cestu: Blokiran jedan od izlaza iz BiH u Crnu Goru

Srna
Veći dio stijene pao na cestu: Blokiran jedan od izlaza iz BiH u Crnu Goru
Regionalni put Trebinje - Sitnica, koji vodi do izlaza iz Bosne i Hercegovine u Crnu Goru blokiran je od jutros, nakon što je na njega pao veći dio stijene. koji je blokirao veliki dio saobraćajnih traka.

Do odrona je došlo jutros oko 9 sati, desetak kilometara daleko od Trebinja, a kraće vrijeme kompletan put bio je blokiran i zatrpan velikim kamenje, kazao je Ljubiša madžar, rukovodilac Službe zaštite puteva u preduzeću "Hercegovina putevi".

Na svu sreću u trenutku odrona nije bilo vozila.

"Trenutno je oslobođena jedna traka, tako da naizmjenično puštamo saobraćaj i sa jedne i druge strane, da se ne bi stvarale gužve”, kaže Madžar i dodaje da su na terenu jedan ult i “čekić mašina” kojom se lome kamenja kako bi ih lakše sklonili sa puta.

On ističe da će usljed radova ponovo biti zatrpane obje trake, ali da to neće dugo trajati, jer radnici “Hercegovina puteva” ulažu velike napore da što brže raščiste odron.

Normalizacija saobraćaja očekuje se iza 14 sati, a do tada će na terenu biti i policija Centra javne bezbjednosti, koja osigurava saobraćaj na ovoj dionici.

Vozači se upozoravaju da oprezno voze, jer kamenje još uvijek pada na cestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije