Večernji bilten sa poplavama u Sarajevu: Evo gdje je najteže

0
Radiosarajevo.ba
Večernji bilten sa poplavama u Sarajevu: Evo gdje je najteže
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilidža

Kada govorimo o Kantonu Sarajevo, trenutno je najteža situacija na Ilidži, kazala je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač.

Radnici Federalne uprave civilne zaštite su na terenu i čine sve što je moguće da pomognu građanima i spase njihovu imovinu, dodala je Kovač istakavši da ugroženih osoba za sada, srećom, nema, ali da je materijalna šteta ogromna.

"Federalna uprava civilne zaštite je na terenu. Kao što znamo, na području Federacije Bosne i Hercegovine, najugroženiji su Kanton Sarajevo i Hercegovačko-neretvanski kanton", priča Kovač za naš portal pa se osvrće na situaciju u glavnom gradu BiH.

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

"Više od 40 pripadnika civilne zaštite je trenutno na terenu u Kantonu Sarajevo. Timovi za spašavanje su imali pune ruke posla u industrijskoj zoni u Rajlovcu. Posebno je ugrožena bila firma Messer. Izvršena je evakuacija radnika i medicinske opreme na drugu lokaciju, kako bi se proizvodnja mogla nastaviti. Također, vršena je evakuacija građana u naselju Otes. Oni koji trenutno nisu u mogućnosti biti u svojim domovima su smješteni u Vatrogasni dom. Na području Otesa, Reljeva, Rajlovca i Dogloda izvršena je evakuacija ukupno 38 građana".

Kada je u pitanju vodostaj rijeka, situacija je zabrinjavajuća.

"Imali smo u jednom momentu informaciju da je vodostaj rijeka pao jer je kiša prestala. Nažalost, kada je kiša ponovo počela da pada, vodostaj svih rijeka je porastao. Pratimo situaciju što se tiče svih rijeka, nažalost u prilog nam ne ide vremenska prognoza koja kaže da će se kiša nastaviti", priča Kovač.

Na kraju je iznijela i nešto optimističnije informacije.

"Situacija u Novom Gradu i u Centru je prilično sanirana. Mogu reći da su dijelovi ulice kroz koje prolazi trolejbuski saobraćaj prilično sanirani. Učinit ćemo sve da zaštitimo građane i njihovu imovinu. Ljudi su na terenu i pratit ćemo situaciju u nastavku noći", kazala je Kovač za Radiosarajevo.ba.

Sve o alarmantnoj situaciji u Sarajevu; na Ilidži, Butmiru, Otesu i okolici možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije