Situacija u Trnovu nije dobra: Poplavljene brojne ulice, bageri na terenu

0
Radiosarajevo.ba
Situacija u Trnovu nije dobra: Poplavljene brojne ulice, bageri na terenu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Poplave u Trnovu

Jedno od mjesta koje je izuzetno pogođeno poplavama u Bosni i Hercegovini je Trnovo.

Mjesto u blizini Sarajeva našlo se od jutros u brojnim problemima, jer je područje ove općine ostalo bez napajanja električnom energijom, brojni stambeni objekti su pod vodom, a saobraćaj na relaziji Trnovo - Sarajevo - Foča je obustavljen radi izlivanja voda na kolovozu.

Kako je ranije javio novinar portala Radiosarajevo.ba, koji se nalazi na mjestu događaja, alternativni pravac je onaj preko Igmana.

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Kao što možemo vidjeti na novim fotografijama iz Trnova, radnici su već na terenu i pokušavaju bagerima spasiti situaciju koliko budu u mogućnosti. Voda je poplavila brojna mjesta, dosta porodica moralo je da napusti svoje domove, a općinu su pogodila i klizišta.

Podsjetimo, Trnovo je jučer predvečer zahvatilo nevrijeme sa obilnim padavinama, koje su se pojačavale tako da su se već oko 22.30 sati bujični potoci koji se ulivaju u rijeku Željeznicu izlili jer nisu više mogli da prihvate svu vodu.

Krizni štab opštine Trnovo proglasio je jutros vanrednu situaciju zbog nezapamćenih poplava koje su usljed obilnih padavina.

Voda je ušla u oko 100 kuća.

Nije bilo ljudskih žrtava, ali je kod jednog domaćina voda udavila 130 ovaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije